Zoeken

Marokkaanse parlement broeinest van coronavirus

24 november 2020 - 12:20 - Marokko

©

In Marokko zijn bijna 80 parlementariërs besmet met het coronavirus. Hieruit blijkt dat zowel de Eerste als de Tweede Kamer een waar broeinest is van de epidemie in het land.

In beide Kamers zijn, volgens de krant Al Akhbar, minstens 80 mensen positief getest op het coronavirus. Het is niet duidelijk of dit aantal alleen parlementariërs betreft, of dat het ook gaat om parlementaire adviseurs die besmet zijn geraakt. Op dit moment zijn de twee wetgevende organen van Marokko de staatsinstellingen met het hoogste aantal besmettingen.

Ook de secretaris-generaal van de Eerste Kamer zou mogelijk besmet zijn, omdat hij onlangs nog in aanraking is gekomen met een persoon die positief getest is. Hieruit blijkt dat de politici het niet zo nauw nemen met de preventieve gezondheidsmaatregelen.

Naar aanleiding van het hoge aantal besmettingen willen de voorzitters van de Eerste en Tweede kamer de preventieve maatregelen verder aanscherpen. Dit moet een aanvulling worden op de regels die er nu al gelden om uitbraken onder ambtenaren en parlementsleden te voorkomen.

Afgelopen augustus werden er al strengere voorzorgsmaatregelen ingevoerd nadat drie hoge ambtenaren van de Eerste Kamer positief waren getest op het coronavirus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team