Zoeken

Ze investeerden in vastgoed in Marokko en werden opgelicht…

4 april 2017 - 15:10 - Marokko

©

Ze investeerden een tiental jaar geleden in de bouw van het project « Paradise Beach and Golf Resort » in Marokko. De werken werden acht jaar geleden echter stilgelegd en hun geld kregen ze nooit terug.

Eind maart demonstreerden een tweehonderdtal investeerders buiten de ambassade van Marokko in Londen. Ze eisten de terugbetaling van 35 miljoen pond er die ze in het project van de vastgoedgroep Prestige Properties hadden belegd.

De betogers schreven ook een open brief aan Koning Mohammed VI waarin ze zijn hulp vragen. De brief ging vergezeld met een petitie van 19 pagina’s.

Claire Panay, één van de slachtoffers, vertelde aan TelQuel dat ze al tien jaar wachten en dat « het einde van dit vastgoedschandaal niet in zicht is ». Volgens Panay hebben een vijftigtal Britse parlementariërs aandacht getoond voor de zaak en contact opgenomen met de ambassade van Marokko.

De voormalige eigenaar van de groep Atlantic Beach Paradise Resort Larbi Tadlaoui, werd op 22 september vorig jaar tot 20 maanden celstraf veroordeeld voor oplichting en het niet uitvoeren van een contract. De zaak is momenteel in beroep. Tadlaoui riskeert tot vijf jaar gevangenisstraf.

In het project werd in totaal 915 miljoen dirham geïnvesteerd. De werken moesten 36 maanden duren maar werden in 2007 stopgezet. Volgens de advocate van Tadlaoui is dat de schuld van de staat die de nodige infrastructuur niet heeft voorzien, waardoor er veel meer werken waren dan voorzien.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team