Zoeken

Dood visboer Mohsin Fikri: Kaïd vrijgesproken

27 april 2017 - 19:38 - Marokko

©

De rechtbank van Al Hoceima heeft woensdag uitspraak gedaan in de zaak van Mohsin Fikri. De visboer werd in oktober vorig jaar door de machines van een vuilniswagen geplet.

Drie ambtenaren van de plaatselijke directie van de zeevisserij, twee overheidsagenten en twee medewerkers van het vuilophaalbedrijf Pizzorno werden in deze zaak vervolgd.

De drie ambtenaren en één overheidsagent werden tot acht maanden gevangenis veroordeeld. De Kaïd werd daarentegen tegen alle verwachtingen in vrijgesproken.

De bestuurder van de vuilniswagen kreeg vijf maanden celstraf opgelegd. Hij werd onmiddellijk na de uitspraak vrijgelaten omdat hij reeds zes maanden in voorlopige hechtenis doorbracht. Dezelfde straf werd aan de medewerker van Pizzorno opgelegd die de machines van de vrachtwagen aanzette. Hij zal tevens een boete van 33.000 dirham moeten betalen.

Medias24 vernam van de advocaat van de verdachten dat de ouders van Mohsin Fikri elk een schadevergoeding van 160.000 dirham zullen ontvangen. De zaak gaat in beroep.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team