Zoeken

Vastgoed: Marokkanen verscheurd tussen corruptie en zwart geld

19 mei 2019 - 16:40 - Marokko

©

Tegen de corruptie strijden of zwart betalen. Het is een dilemma waarmee Marokkaanse burgers dagelijks wordt geconfronteerd door de afwezigheid van een transparant en betrouwbaar wettelijk kader.

Volgens een onderzoek van het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Woongelegenheid kent de corruptie in de vastgoed- en stedenbouwsector vele vormen en is het een reëel gevaar voor de economie van het land.

Het onderzoek toont aan dat de corruptie en de vraag naar zwart geld blijft groeien in de sector, met name doordat de burger dergelijke praktijken niet aangeeft omdat hij zijn rechten niet kent of geen vertrouwen heeft in de wet.

Vijftig procent van de respondenten stelt dat de anti-corruptiecampagnes een impact hebben maar dat de zwakke mechanismen tegen de corruptie een rem zijn om dergelijke daden te melden.

Volgens het ministerie is het daarom noodzakkelijk dat een werkplan wordt ontwikkeld in overeenstemming met de nationale strategie ter bestrijding van corruptie, dat de toegang tot informatie vergemakkelijkt en tot de berechting van overtreders leidt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team