Zoeken

Van geldzucht tot beroving in Sidi Slimane

1 november 2022 - 15:00 - Marokko

©

Agenten van de Koninklijke Gendarmerie van Sidi Yahya El Gharb in de provincie Sidi Slimane, hebben een criminele bende opgerold die het gemunt had op handelaren, die werden overvallen en beroofd.

Hun tactiek bestond erin contact op te nemen met handelaren in verschillende regio’s en hen voor te stellen euro’s voor de halve prijs te kopen. Op die manier wisten zij een manager van Bank Al-Maghrib, de eigenaar van een privé school en een bekend zakenman in Beni Mellal op te lichten, meldt het dagblad Assabah.

Lees ook: Marokkaanse politie maakt einde aan handel in valse geldbriefjes

De zakenman diende een klacht in waarin hij "verduidelijkte dat hij in augustus jongstleden in zijn restaurant in Beni Mellal een jongeman een ontbijt had geserveerd. Deze bood hem toen een grote hoeveelheid eurobiljetten aan", en vertelde hem dat het ging om een stapel van 375 biljetten van 50 euro. Hij gaf hem twee briefjes van 20 euro om hem te overtuigen.

Bij een nabijgelegen wisselkantoor controleerde de zakenman de echtheid van de twee briefjes en sloot een deal met de jongeman. Een paar dagen later reisde hij naar Sidi Yahya El Gharb om het geld in het stadsbos op te halen. Daar werd hij onder schot genomen en ontvoerd. Hij werd aangevallen en beroofd van het geld dat hij bij zich had om te ruilen.

Lees ook: Grote som vals geld onderschept aan grens Marokko-Algerije

De daders gingen op soortgelijke wijze om met drie andere slachtoffers, waaronder een vrouw uit Casablanca. Ze beroofden haar van 50.000 dirham. Een wereld-Marokkaan en een leidinggevende van Bank Al-Maghrib ondergingen hetzelfde lot. De onderzoeksrechter van het Hof van Beroep in Kenitra heeft een onderzoek naar de zaak gelast.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team