Zoeken

Vakantiedrukte op Marokkaanse snelwegen bereikt hoogtepunt

17 augustus 2014 - 20:16 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokkaanse wegen beleven drukke dagen tijdens de vakantie. Door de miljoenen buitenlandse (wereld-Marokkanen) en lokale weggebruikers tijdens de zomerperiode raadt snelwegbeheerder ADM aan snelwegen te vermijden tijdens de spitsuren tussen 17 en 21 uur.

Vooral in het noorden is er een verbazend grote groei van het verkeer tijdens de vakantie schrijft Marokkaanse krant l’Économiste. Op de snelweg Fnideq - Tetouan bijvoorbeeld, is het verkeer met 153% gestegen in de eerste dagen van augustus, van 2746 (januari-juli) naar bijna 7000 voertuigen per dag.

De krant wijt deze sterke toename van het verkeer aan de grote rush naar de badplaats Tamuda Bay. Om daar te komen proberen vakantiegangers zoveel mogelijke de nationale weg te vermijden, waar het dagelijks verkeer in augustus met 89% is toegenomen naar ruim 11.000 voertuigen per dag.

Een forse verkeerstoename werd ook opgemerkt op de rest van het snelwegennetwerk in het noorden van Marokko. Op de snelwegen Tanger Oost en West heeft ADM een stijging van 80% en 72% geregistreerd, met ruim 11.000 voertuigen voor Tanger Oost en bijna 16.400 voor Tanger West.

Snelweg Agadir, 91% meer verkeer in de vakantie

Verkeersdrukte niet alleen in het noorden

Een logisch gevolg van de verkeersdrukte in het noorden van het land is uiteraard meer verkeer op de snelweg van Kenitra, verplichte doorgang voor weggebruikers die zich naar het zuiden van Marokko begeven. Kenitra Noord zag zijn dagelijks verkeer toenemen met 116% naar 23.222 voertuigen begin augustus.

De nieuwe snelweg naar Oujda is ook extra druk in de zomerperiode, met 135% meer verkeer en dagelijks 4000 voertuigen. Hetzelfde geldt voor de snelwegen van El Jadida met een 83% stijging en ruim 7000 voertuigen per dag, én Agadir met 91% meer verkeer en bijna 12.000 voertuigen per dag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team