Zoeken

Topbestemmingen van Marokkanen in de zomervakantie

20 augustus 2014 - 19:52 - Marokko

©

Marokkanen hebben in hun grote meerderheid tot na de Ramadan gewacht om op vakantie te gaan. En zoals verwacht trekt vooral de kust van Marokko het meest aantal toeristen aan. Ook Marrakech doet het ongebruikelijk goed deze zomer.

Marokkaanse krant l’Économiste heeft een overzicht gepubliceerd van de drie meest populaire bestemmingen onder Marokkaanse vakantiegangers.

Marrakech, beschouwd als zeer duur en warm in de zomer, is er deze zomer in geslaagd om duizenden toeristen aan te trekken. De stad is een groeiende trekpleister voor binnenlandse toeristen, die bijna 50% van de bezoekers vertegenwoordigen in de zomerperiode. Vakantiegangers worden aangetrokken door de goedkopere prijzen dan langs de kust. Volgens de krant wordt de zomerperiode, tot grote vreugde van toerismeprofessionals in de Rode Stad, een "normaal seizoen".

Kuststad Tanger ervaart een volle maand. De stad wordt sinds begin augustus overspoeld door binnenlandse toeristen. De meeste hotels zijn heel augustus tot 85% volgeboekt en sommigen zijn zelfs de hele maand volledig bezet. Enkel middenklasse hotels doen het minder goed, een situatie dat te wijten is aan de oneerlijke concurrentie van de informele sector. Toeristen maken van het goed weer gebruik om van het strand te genieten. In de stad is er bovendien een merkbaar groter aantal Spaanse toeristen.

Agadir heeft net zoals de afgelopen jaren niet te klagen. Na een (te) kalme Ramadanmaand zijn de toeristen terug. Volgens een vertegenwoordiger van de horecasector in de Marokkaanse stad, zijn de meeste hotels van 95 tot 100% volgeboekt. De meeste toeristen hebben hun vakantie in Agadir lang op voorhand gepland. Boekingen voor de zomervakantie werden al in februari gemaakt. En uiteraard zijn het opnieuw de prachtige Marokkaanse stranden met aangename temperaturen van gemiddeld 25°, die de meeste toeristen aantrekken.

Casablanca

Casablanca doet het minder goed

Casablanca is één van de weinige Marokkaanse steden die deze zomer minder bezoekers aantrekt. Een lokale hoteluitbater vertelde aan de krant dat er een duidelijke daling is van het aantal toeristen vergeleken met afgelopen zomer. Volgens hem is het "heel rustig". Maar Casablanca is dan ook een meer zakelijke bestemming, waar vooral Europese bezoekers zich begeven en er vakantie en business combineren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team