Zoeken

Vahid Halilhodzic bekritiseert Marokkaanse internationals

22 maart 2022 - 17:00 - Sport

©

Bondscoach Vahid Halilhodzic heeft zich tijdens een persconferentie uitgesproken over de Marokkaanse internationals, met name over de weigering van een aantal van hen om bij de Atlas Leeuwen te spelen en soms hun club voorrang te geven.

Sinds zijn aankomst aan het hoofd van het Marokkaanse voetbalelftal heeft Vahid Halilhodzic zich vaak geërgerd over spelers met een dubbele nationaliteit die niet van plan zijn hun talent voor hun land in te zetten. Toen de coach naar deze kwestie werd gevraagd, wees hij op het hartzeer dat een keuze voor een land boven een ander kan veroorzaken. Volgens hem is het vaak moeilijk voor spelers om die keuze te maken.

Lees ook: Halilhodzic "wil niets meer horen" over Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui

Maar hij noemde ook het voorbeeld van spelers die hun hele leven in het buitenland hebben gewoond en die hun carrière hebben overgelaten aan hebzuchtige agenten die niets van vaderlandsliefde afweten. Hij betreurt ook de manipulatie vanwege hun entourage. "De jongens, ik ken hun mentaliteit. Er zijn nog steeds spelers die weigeren voor Marokko uit te komen. Sommigen van hen zijn zeer getalenteerd, maar wat kun je zeggen aan spelers die ontworteld zijn uit het land en die agenten hebben die gesprekken tegenhouden. Je kunt niet eens praten met deze jonge spelers. Zij zijn in handen van buitenlandse agenten die alles doen om te voorkomen dat de speler Marokko vertegenwoordigt. Hun hele entourage is zo. We moeten een cel vormen om met hen te kunnen overleggen," zei hij.

Lees ook: Marokkaanse voetbalbond spreekt Mazraoui en Ziyech tegen

Naast een aantal internationals die neerkijken op de nationale ploeg, werd Vahid Halilhodzic onlangs ook geconfronteerd met de terugtrekking van Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui, terwijl de coach hoopte op hun aanwezigheid in de dubbele confrontatie tussen Marokko en de Democratische Republiek Congo (DRC) in de play-offs van het Wereldkampioenschap 2022, op 25 en 29 maart.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team