Zoeken

Vahid Halilhodzic: "Blokkade Franse clubs sportieve discriminatie"

20 maart 2021 - 15:50 - Sport

©

De bondscoach van Marokko is woedend over het besluit van de Europese profclubs om Afrikaanse spelers niet vrij te geven en roept zijn Afrikaanse collega’s op om te protesteren tegen deze beslissing.

De Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiereeks werd reeds uit het programma gehaald, waardoor vooral de nationale teams in Afrika worden getroffen door het besluit van de profclubs om geen internationals af te staan die buiten Europa moeten spelen. De FIFA staat het wel toe wanneer ze nadien eerst in quarantaine gaan, maar de clubs willen hun spelers niet zo lang missen.

Voor diverse nationale ploegen in Afrika is dit een zware tegenvaller, schrijft vi.nl. Voor Marokko gaat het met name over Stade Rennes-verdediger Nayef Aguerd. Halilhodzic maakte zich donderdag tijdens het persmoment waarop hij de selectie van Marokko bekendmaakte zeer boos. Hij sprak van ’sportieve discriminatie’ tegen Afrikanen en noemde het een groot onrecht.

De voormalig trainer van FC Nantes riep de Atlas Leeuwen ook op om gehoor te geven aan hun oproep. "Waarom wordt Europa anders behandeld dan Afrika, ik vind dat niet eerlijk", zei hij. "Er is geen wet die spelers ervan weerhoudt zich bij hun nationale ploeg te melden. Er zijn overal problemen, we moeten ermee dealen en stoppen met huilen. Als ze niet naar Marokko kunnen komen, zal ik compromisloos zijn. Het is ook aan de spelers om te zeggen: ’Waarom geldt dit alleen voor Afrika?’".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team