Zoeken

Halilhodzic verdedigt Atlas Leeuwen en tempert verwachtingen

13 december 2020 - 10:20 - Sport

©

De bondscoach van de Atlas Leeuwen, Vahid Halilhodzic, neemt zijn spelers in bescherming tegen de Marokkaanse kritiek die er is op het nationale team. Maar ook is hij realistisch over de staat waarin zijn ploeg verkeert. Hij vindt dat Marokko nog altijd veel moeite heeft met het winnen van wedstrijden tegen grote Afrikaanse ploegen.

De kritiek van het Marokkaanse publiek is de afgelopen maanden niet mals geweest. Dit terwijl de nationale ploeg, gezien de moeilijke omstandigheden vanwege het coronavirus, prima gepresteerd heeft in de kwalificatieronde voor de Afrika Cup. Halilhodzic uit in een interview met Arriyadia-televisie zijn verbazing over de aanhoudende kritiek.

Volgens de bondscoach mag het Marokkaanse volk best trots zijn op de prestaties van de Atlas Leeuwen. Hierbij noemde hij het feit dat Marokko het eerste land is dat zich voor de eindronde van de Afrika Cup 2022 heeft geplaatst.

Wel vertelde de bondscoach dat Marokkanen het mis hebben als ze denken dat hun nationale team tot de top van Afrika en de wereld behoort. Volgens Halilhodzic zit de ploeg in een overgangsperiode en wordt het moreel van de spelers soms ondermijnd, als er wordt verlangd naar spelers die in de afgelopen jaren zijn gestopt met hun interlandcarrière. Het feit dat sommige spelers zich in de laatste wedstrijden niet goed hebben gehouden aan de tactische discipline is volgens de coach een verklaring voor de kritiek die sommige internationals hebben gekregen. Dit hoort er volgens hem bij als er nieuwe spelers in het team worden ingepast.

Tot slot liet Halilhodzic weten dat hij teleurgesteld is over het gedrag van verschillende spelers tijdens de afgelopen wedstrijden. Hij benadrukte dat het belangrijk is om de werksfeer goed te houden zodat er in de toekomst goede resultaten worden geboekt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team