Zoeken

Universiteit Antwerpen neemt maatregelen na uitspraken over Marokkanen

3 juli 2022 - 20:26 - Wereld

©

De Universiteit Antwerpen heeft een onderwijsbegeleider en een administratieve medewerker geschorst vanwege foute uitspraken over joden en Marokkanen. De twee kwamen in opspraak toen beelden van hun gesprek op sociale media werden gedeeld.

Op de beelden die eerder deze maand uitlekten spraken de twee medewerkers van de Universiteit Antwerpen over het "gebrekkig Nederlands" bij studenten met een Marokkaanse achtergrond. Van de joodse studenten zouden ze "geen last" hebben.

Lees ook: Racisme bij Nederlandse politie strenger bestraft

Rector Herman Van Goethem vindt de uitspraken ontoelaatbaar. "De uitlatingen zijn extra pijnlijk voor studenten en medewerkers met een migratieachtergrond en voor de gemeenschappen waarvan ze deel uitmaken", schrijft Van Goethem in een interne mail. Hij neemt ook verschillende maatregelen, waaronder de schorsing van de twee personeelsleden en een nieuwe gedragscode voor personeel en studenten.

Lees ook: België: 30 politieagenten verdacht van racisme en mobbing

"We gaan na welke opleidingen voortaan verplicht moeten zijn voor medewerkers, bijvoorbeeld rond inclusief lesgeven of over vooroordelen op de werkvloer", aldus Van Goethem geciteerd door Het Nieuwsblad. "Ook de procedures aangaande het aanpakken van grensoverschrijdend gedrag worden verbeterd".

Bladna.nl