Marokko boekt derde zege op rij op Afrika Cup U23

1 juli 2023 - 12:00 - Sport

©

Het Marokkaans elftal onder 23 jaar heeft vrijdagavond in het Prince Moulay Abdellah Sportcomplex in Rabat zijn Congolese tegenhanger verslagen met 1-0 in de derde wedstrijd van Groep A op de Afrika Cup U23 (Marokko-2023).

Deze overwinning is te danken aan een doelpunt van Younes Taha in de 7e minuut en is de derde zege voor de jonge Atlas Leeuwen, die nu hun groep leiden.

Voor Marokko was de wedstrijd tegen Congo zonder inzet. Het Marokkaans elftal was al gekwalificeerd voor de halve finale. Bondscoach Issame Charaï koos er daarom voor om andere spelers speeltijd te geven. Enkele vaste waarden zoals Ismail Saibari, Bilal El Khannous en Abdessamad Ezzalzouli waren niet opgesteld, waardoor invallers de kans kregen om vertrouwd te raken met de sfeer van het toernooi.

De Marokkanen wisten in de tweede helft hun voorsprong te behouden, waardoor hun totaal op 9 punten komt na eerdere overwinningen op Guinee en Ghana. De Atlaswelpen zullen het in de halve finale volgende week dinsdag opnemen tegen de nummer twee van Groep B, die bestaat uit Egypte, Mali, Niger en Gabon.