Zoeken

Afrika Cup U23: moeilijke finale voor Marokko tegen Egypte (live)

8 juli 2023 - 18:06 - Sport

©

Het Marokkaans elftal onder 23 jaar zal het deze zaterdag 8 juli opnemen tegen het Egyptisch elftal, de huidige kampioen, in de finale van de Afrika Cup U23. De wedstrijd staat voor vanavond gepland en zal live worden uitgezonden op meerdere zenders.

Het finaleduel zal plaatsvinden in het Moulay Abdellah-complex in Rabat. Jong Marokko kwalificeerde zich eerder deze week voor de Olympische Spelen in Parijs 2024 na hun overwinning tegen Mali. Het Marokkaans team, dat 10 doelpunten in 4 wedstrijden heeft gescoord, voornamelijk dankzij Abdessamad Ezzalzouli, moet de Egyptische verdedigingsmuur doorbreken die nog geen enkel doelpunt heeft doorgelaten sinds het begin van het kampioenschap.

Lees ook: Coach Issam Charraï reageert op zege Marokko tegen Mali

De wedstrijd is een kolossale uitdaging voor de Atlaswelpen. De vermoeidheid is sterk voelbaar sinds de 120 minuten durende wedstrijd en de strafschoppenserie tegen Mali dinsdagavond. De Marokkaanse selectie, onder leiding van Issam Charaï, zal slim moeten zijn om Egypte te verslaan, die weinig moeite had om van Guinee te winnen. Charaï, anticiperend op de vermoeidheid, had meerdere van zijn sleutelspelers gespaard tegen Mali, waaronder Bilal El Khannouss, Ismaïl Sibari en Yanis Begraoui, wat doorslaggevend zou kunnen zijn voor de finalewedstrijd vanavond.

Lees ook: Marokko boekt derde zege op rij op Afrika Cup U23

Net als de vorige wedstrijden van het Marokkaanse U23-team, kan de wedstrijd live worden bekeken op Arryadia en BeIn4. De wedstrijd wordt ook live uitgezonden op het YouTube-kanaal van de Afrikaanse voetbalbond CAF vanaf 21.00 uur Marokkaanse tijd en 22.00 uur Europese tijd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team