Zoeken

TV-persoonlijkheid Hicham Masrar bestrijdt stigma’s met moedige foto

18 mei 2024 - 14:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse animator Hicham Masrar heeft op Instagram een krachtige foto gedeeld waarop zijn vitiligo te zien is. Hij pleit hiermee voor acceptatie en zelfliefde.

Hicham Masrar, bekend van diverse televisieprogramma’s in Marokko, worstelde lange tijd met zijn vitiligo, een aandoening die witte vlekken op de huid veroorzaakt. In zijn bijschrift beschrijft hij de innerlijke strijd die hij heeft moeten leveren om de foto te delen.

Lees ook: Vrouw van misbruik verdachte bokser Hassan Saada deelt foto

"Ik heb duizend keer nagedacht voordat ik deze foto postte. En je vergist je als je denkt dat deze beslissing makkelijk of snel was. Integendeel, het was een grote strijd met mezelf, met mijn omgeving en met de samenleving waarin ik leef. Mensen praten niet altijd hardop, maar in de meeste gevallen zijn hun blikken als kogels. Om hiermee om te gaan, moet je eerst met jezelf de confrontatie aangaan om te begrijpen dat het probleem niet in de eerste plaats bij jou ligt," aldus de animator.

De presentator geeft toe dat hij in het begin dacht dat vitiligo een obstakel zou zijn in zijn leven, werk en relaties. "Maar met de tijd heb ik begrepen dat het enige obstakel in mezelf zat, in mijn hoofd. Vandaag kan ik mezelf niet meer voorstellen zonder vitiligo. Het is wie ik ben, het is hoe ik ben, en ik hou van mezelf zoals ik ben."

Lees ook: Marouane Fellaini deelt foto met Marokkaanse slipper Manchester United

Met zijn openhartige verhaal hoopt Masrar anderen te inspireren die met soortgelijke aandoeningen kampen. Hij benadrukt dat schoonheid in diversiteit zit en dat vitiligo nooit een bron van schaamte mag zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team