Zoeken

Miss Univers worstelt met liefdesverdriet na breuk met Marokkaanse zakenman

25 mei 2024 - 11:00 - Cultuur

©

Iris Mittenaere, Miss France en Miss Univers 2016, heeft het moeilijk met haar breuk met de Marokkaanse zakenman Diego El Glaoui.

In een interview op het YouTube-kanaal van Louise Aubéry aka "MyBetterSelf" tijdens het Filmfestival van Cannes, ging ze dieper in op de redenen voor de breuk en haar gevoelens daarbij.

Lees ook: Miss Univers en Diego El Glaoui uit elkaar

"Ik ben alleen op mijn 31e, dus ik voel de druk," aldus Mittenaere. "En ik leg die druk mezelf ook op, die tijdsdruk. We groeien op met projecties en verwachtingen: trouwen, kinderen krijgen. En als dat niet gebeurt, voelt dat als rouw."

De breuk met Diego El Glaoui na vier jaar samen is "pijnlijk" en betekent voor Iris Mittenaere het verlies van de toekomst die ze samen voor zich zag. "Je rouwt om het leven dat je je had voorgesteld, en bijna om de denkbeeldige kinderen die je met die persoon had willen hebben. Want we waren op dat punt. En dat is echt pijnlijk."

Iris Mittenaere koos ervoor om niet langer in ontkenning te leven en een einde te maken aan de relatie. "Ik dacht: ’Is dit het leven dat ik wil? Wil ik me de komende 50 jaar elke dag op een zeker moment ongelukkig voelen?’ Het antwoord was nee. Ik zei zelfs: ’Ik wil liever geen kinderen’."

De breuk heeft de voormalige Miss Univers een nieuwe kijk op het leven gegeven. Ze "probeert oké te zijn met zichzelf". "Ik heb te lang het gevoel gehad dat ik mijn waarde moest halen uit een relatie," aldus Mittenaere. "Ik zocht voortdurend bevestiging in de ogen van een ander."

Lees ook: Wie is Diego El Glaoui, de Marokkaanse verloofde van Miss Univers?

"Eerst moet je goed met jezelf zijn, dan komt de rest vanzelf. Liefde vind je niet altijd in een relatie," concludeert ze.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team