Zoeken

Turkse topmodel beschuldigt ambassade van Marokko van mishandeling

8 oktober 2015 - 23:25 - Wereld

©

Het Turkse topmodel Belgin Saydan heeft aangifte gedaan tegen de ambassade van Marokko in Ankara. Ze stelt er te zijn mishandeld toen ze een ruzie wilde sussen.

De jonge vrouw zegt in haar klacht dat ze tijdens een modeshow in mei dit jaar door Marokkaanse ontwerpers was geslagen toen ze tijdens een ruzie ingreep om de gemoederen te kalmeren.

Belgin Saydan stelt bovendien dat ze door de vrouw van de Marokkaanse ambassadeur Mohamed Lofti werd beledigd. Zij zou haar hebben gezegd dat "Turkse meisje heel lelijk waren en niet op een catwalk konden lopen". Zij zou tevens niet zijn betaald voor haar werk tijdens de modeshow.

De ambassade van Marokko heeft de versie van Saydan ontkend. Er waren die avond 200 gasten, politiemensen, veiligheidsagenten en diplomaten aanwezig en niemand was volgens de ambassade getuige van een dergelijk incident. Belgin Saydan zou zich in werkelijkheid willen wreken omdat ze niet werd uitgenodigd op een ander evenement van de ambassade. Toen het Turkse topmodel met geweld probeerde binnen te komen werd de politie erbij gehaald. De ambassade stelt tevens geen bemoeienis te hebben met de betaling van de jonge vrouw.

Bladna.nl