Zoeken

Koffie wordt luxeproduct in Marokko

22 juli 2023 - 21:15 - Economie

©

Door de stijging van de wereldwijde koffieprijzen zal ook de prijs van koffie in Marokko sterk toenemen vanaf 1 augustus. Een stijging die gevolgen zal hebben voor de Marokkaanse consument.

Industriële koffiebranders in het koninkrijk hebben besloten de prijs van Robusta koffie te verhogen. De distributeur van "Mécafé" en "Kimbo" heeft al aangekondigd dat vanaf 1 augustus 10 dirham extra per kilogram zal worden aangerekend, meldt Maroc Diplomatique. Momenteel bedraagt de prijs van een ton Robusta koffie 2756 dollar.

Lees ook: Koffie: Marokko tweede grootste markt in Mena-regio

Deze beslissing wordt gerechtvaardigd door de stijging van de wereldwijde koffieprijzen, waarvan de jaarlijkse productie ongeveer 170 miljoen zakken van 60 kg bedraagt. De oorzaak van deze stijging is een beperkt aanbod, beïnvloed door ongunstige weersomstandigheden in de belangrijkste producerende landen, zoals droogte, overstromingen en andere landbouwproblemen, evenals de stijging van de productiekosten als gevolg van de stijgende arbeidskosten.

Lees ook: Marokkanen verbruiken minder olijfolie door hoge prijs

Deze prijsverhoging zal gevolgen hebben voor de portemonnee van Marokkaanse huishoudens, die gemiddeld 3 kg koffie per persoon per jaar consumeren. Het kan ook een negatieve invloed hebben op de activiteiten van horecaprofessionals die te maken hebben met de groeiende concurrentie van mobiele koffiebars.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team