Zoeken

Saidia failliet als wereld-Marokkanen niet komen

18 juni 2020 - 17:00 - Marokko

©

Saidia en Marchica zijn al ruim drie maanden gesloten door de sanitaire noodtoestand in de strijd tegen de coronavirus pandemie.

De twee bekende badplaatsen in het noorden van Marokko hebben in samenwerking met de autoriteiten en de toeristische actoren aantrekkelijke vakantiepakketten bedacht om het lokaal toerisme terug op gang te krijgen.

Ondanks de geleverde inspanningen vrezen de badplaatsen van Saidia en Marchica in de komende maanden definitief te moeten sluiten als gevolg van de afwezigheid van buitenlandse toeristen en Marokkanen uit het buitenland.

L’Economiste bericht namelijk dat buitenlandse toeristen in 2019 goed waren voor 66 procent van het totaal aantal bezoekers in de regio Oriental. De resterende 34 procent bestond voor het overgrote merendeel uit wereld-Marokkanen.

In de regio wordt gevreesd dat de meeste wereld-Marokkanen dit jaar wegblijven, uit vrees in Marokko vast te komen te zitten in geval van een nieuwe uitbraak van de coronavirus pandemie, maar ook door de strenge voorwaarden waaraan ze zullen worden onderworpen om het koninkrijk binnen te mogen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team