Zoeken

Marokko en Spanje bespreken opnieuw tunnelproject

25 april 2021 - 15:40 - Marokko

©

Het project van een vaste verbinding via de Straat van Gibraltar was het onderwerp van een virtuele vergadering die woensdag is gehouden tussen de Marokkaanse en Spaanse autoriteiten. Bij die gelegenheid hebben beide partijen hun wederzijdse bereidheid uitgesproken om dit strategische intercontinentale project met een groot potentieel nieuw leven in te blazen.

Tijdens deze voorbereidende vergadering, die voorafgaat aan een bijeenkomst op hoog niveau in Marokko, hebben de Marokkaanse minister Abdelkader Amara, van Uitrusting, Vervoer, Logistiek en Waterbeheer, en de Spaanse minister José Luis Abalos, van Vervoer, Mobiliteit en Stedelijke Agenda, overeenstemming bereikt over het ontwerp-memorandum inzake technische samenwerking, waaraan door beide partijen de laatste hand wordt gelegd.

Minister Abdelkader Amara beklemtoonde dat de verwezenlijking van het project voor een vaste verbinding tussen Marokko en Spanje niet alleen twee landen, maar ook twee continenten met elkaar zou verbinden. Zo zou "Marokko als schakel tussen Europa en Afrika kunnen fungeren", zei hij. Het project zal de komende jaren structureren en de twee bedrijven die reeds belast zijn met de technische studie van dit project valoriseren.

Naast de samenwerking tussen de Marokkaanse en de Spaanse havens heeft de intergouvernementele bijeenkomst het mogelijk gemaakt om de kwestie in verband met de ontwikkeling van de hogesnelheidslijn (LGV) Tanger-Marrakesh aan te pakken. De ambtenaren van het ministerie van Uitrusting, Vervoer, Logistiek en Waterbeheer en de Spaanse ambassadeur in Marokko, Ricardo Diez Hochleitner Rodriguez, hebben over dit onderwerp van gedachten gewisseld. Ze bespraken de mogelijkheden om de bestaande samenwerking tussen de twee koninkrijken uit te breiden, op het gebied van infrastructuur, vervoer over land en zee en logistiek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team