Zoeken

TUI Fly kondigt vluchten aan naar Marokko

6 juli 2020 - 14:40 - Economie

©

België heeft als gevolg van de publicatie van een lijst van "veilige landen" door de Europese Unie, groen licht gegeven voor de terugkeer van Belgische Marokkanen en Marokkanen die in België wonen en nog steeds vastzitten in Marokko. TUI Fly gaat de vluchten verzorgen.

"De Belgische regering zal op basis van het EU-kader spoedig evalueren wanneer en aan welke voorwaarden niet-essentiële reizigers uit deze 14 landen weer toegang krijgen tot het Belgisch grondgebied. Daarnaast worden de uitzonderingen voor essentiële reizen uitgebreid.", berichtte het Belgische ministerie van Binnenlandse zaken vorige week.

TUI Fly heeft intussen meerdere vluchten gepland vanuit België naar onder meer Egypte, de Azoren, Cyprus, Montenegro, Agadir en Marrakech in Marokko vanaf 21 juli.

Volgens La Capitale heeft de luchtvaartmaatschappij echter al vluchten naar Marokko gepland op 12 juli, twee dagen na het einde van de sanitaire noodtoestand.

Een allereerste vlucht staat die dag gepland tussen Charleroi en Casablanca met voornamelijk wereld-Marokkanen die de zomervakantie in Marokko willen doorbrengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team