Zoeken

Treinpassagiers met sabels aangevallen in Marokko

1 augustus 2015 - 14:56 - Marokko

©

De passagiers van een trein tussen Casablanca en Fez zijn begin deze week door een groepje jongeren met messen en sabels aangevallen.

Reizigers vertelden aan Al Akhbar dat de trein op het platteland stopte vanwege een technisch probleem. De passagiers moesten de trein verlaten vanwege het risico op brand. Er ontstond onmiddellijk paniek. Drie vrouwen raakten gewond en meerdere passagiers verloren het bewustzijn. De trein bleef ruim drie uur staan terwijl het boven 40°C was. Meerdere bejaarden en baby’s vertoonden tekenen van uitdroging.

Een groepje jongeren uit een nabijgelegen sloppenwijk maakten van de gelegenheid gebruik om de passagiers te beroven. De slachtoffers werden met wapens bedreigd. Een jonge vrouw werd door de bende naar een lege wagon gebracht en uitgekleed. Het ergste kon worden vermeden dankzij de tussenkomst van enkele moedige passagiers.

De passagiers werden uiteindelijk opgepikt door een trein afkomstig uit Tanger. Spoorwegmaatschappij ONCF weigert over het incident te communiceren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team