Zoeken

Marokkanen moeten nu ook handbagage betalen bij Transavia

30 januari 2024 - 10:00 - Economie

©

De Nederlandse low-cost luchtvaartmaatschappij Transavia heeft haar beleid voor handbagage aangepast. Vanaf 3 april zullen Marokkaanse klanten en klanten van andere nationaliteiten moeten betalen voor een dienst die tot nu toe gratis was.

Reizigers met een Basic of Plus ticket kunnen voortaan een optie kopen om naast hun handbagage een groter bagage, zoals een trolley met maximale afmetingen van 55x35x25 cm en met een gewicht van maximaal 10 kg, mee te nemen in de cabine. Dit bagagestuk moet in het compartiment boven de stoel worden geplaatst, in tegenstelling tot een handtas of laptoptas die onder de stoel geplaatst moet worden.

Lees ook: Europa beslist: handbagage in vliegtuigen moet gratis zijn

De optie kan gekocht worden tijdens de boeking of later online via het Transavia-account, vanaf 15 euro bij Transavia Frankrijk en vanaf 10 euro bij Transavia Nederland. Klanten die kiezen voor deze optie krijgen ook voorrang bij het instappen en mogen als een van de eersten het vliegtuig betreden. Passagiers die een MAX-tarief kiezen, mogen nog steeds gratis een extra stuk handbagage meenemen en krijgen ook voorrang bij het instappen.

Lees ook: Problemen met bagages op luchthaven Mohammed V in Casablanca

Klanten die voor 3 april boeken, ongeacht het gekozen tarief, mogen nog steeds gratis één stuk handbagage meenemen met maximale afmetingen van 40x30x20 cm, dat onder de stoel voor hen geplaatst moet worden. Dat geldt echter enkel voor de eerste 70 instappende passagiers. De anderes passagiers moeten hun bagage inchecken voor de bagageruimte.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team