Zoeken

Transavia maakt einde aan gratis service voor Marokkaanse klanten

12 januari 2024 - 22:00 - Marokko

©

Transavia, de Nederlandse lowcost-luchtvaartmaatschappij, heeft het einde aangekondigd van een tot nu toe gratis service voor, met name, Marokkaanse passagiers.

Olivier Mazzucchelli, CEO van Transavia Frankrijk, vertelde in een interview met Le Figaro dat passagiers voortaan moeten betalen voor handbagage aan boord van vliegtuigen. Deze wijziging betekent dat Transavia het beleid van concurrenten zoals EasyJet en Ryanair volgt, waarbij de laatstgenoemde in 2018 al begon met het aanrekenen van handbagage.

Lees ook: Transavia breidt netwerk in Marokko uit: nu ook vluchten naar Errachidia

Deze stap kan een bron van ergernis zijn voor passagiers en wordt ook gehekeld door Europarlementariërs. Zij hebben zich verzet tegen deze extra kosten en riepen in oktober de Europese Commissie op om in te grijpen. Dit volgt op een uitspraak van het Europese Hof van Justitie, waarin staat dat luchtvaartmaatschappijen geen extra kosten in rekening mogen brengen voor handbagage. Volgens de Europarlementariërs is handbagage een "essentieel onderdeel van het vervoer van passagiers" en mogen er geen extra kosten worden berekend als deze voldoen aan redelijke eisen wat betreft gewicht en afmetingen.

Lees ook: Transavia start nieuwe vlucht naar Marokko

Transavia, onderdeel van de Air France-KLM groep, heeft nog geen specifieke datum aangegeven voor de invoering van deze maatregel. Volgens berekeningen van TF1 zou het aanrekenen van 10 euro voor handbagage de luchtvaartmaatschappijen jaarlijks 600 miljoen euro kunnen opleveren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team