Zoeken

Goed nieuws voor Transavia-klanten die naar Marokko reizen

14 september 2023 - 19:00 - Marokko

©

Transavia staat klanten die een reis naar Marokko hebben geboekt vóór de dodelijke aardbeving van 8 september toe om hun vertrekdata te wijzigen of van bestemming te veranderen zonder extra kosten.

Na kritiek te hebben gekregen op sociale media omdat ze klanten die voor Marokko hadden geboekt de deadline van 16 september hadden opgelegd om gratis vertrekdata en bestemmingen te wijzigen, heeft Transavia toegegeven aan de druk. De low-cost maatschappij kondigde woensdag de "mogelijkheid van een voucher" aan. Voor alle vluchten van 9 tot 16 september kunnen klanten zonder extra kosten hun vertrekdata wijzigen met een tariefaanpassing tot 31 maart 2024, of ze kunnen kiezen voor een voucher die 1 jaar geldig is (niet persoonsgebonden en zonder beperkingen op routes of bestemmingen).

Lees ook: "U jaagt toeristen weg en schaadt de economie van Marokko!"

Naast klanten zijn ook professionals in de toeristische sector verontwaardigd over de beperkingen die sommige luchtvaartmaatschappijen zoals Transavia en Ryanair opleggen. "Het aanbieden van wijzigingen met zowel tijds- als procedurele beperkingen lijkt erg kleinzielig. Vooral omdat je het hele jaar door onze klanten de wereld als speelterrein aanbiedt! Kunnen we niet allemaal samen solidair zijn in onze regelingen door realistische en onbeperkte voorwaarden te bieden?", vraagt René-Marc Chikli, de voorzitter van de vereniging van touroperators (SETO), zich af.

Lees ook: Aardbeving Marokko: ministerie deelt nieuwe cijfers

De professional roept luchtvaartmaatschappijen en touroperators op om hun "eigen belangen en puur economische reflexen opzij te zetten gedurende de hulpverlening en met respect voor de lokale bevolking" en te voorkomen dat klanten "in ongemakkelijke posities van voyeurisme tegenover de tragedie" worden gebracht.

Bladna.nl