Zoeken

Tram Rabat opnieuw betrokken bij ongeval

13 juli 2012 - 15:00 - Marokko

©

Woensdagavond werd opnieuw een tramongeluk gemeld aan de halte van Bab Rouah in Rabat. Een man raakte gewond toen hij probeerde het veiligheidssysteem tussen twee tramwagens over te klimmen.

Het slachtoffer wilde de straat oversteken zonder de tram te om te lopen om tijd te winnen. Hij verloor zijn evenwicht toen hij de koppeling tussen de tramwagens beklom.

Een veiligheidssysteem in aluminium werd op alle trams in Rabat geplaatst, om dergelijke ongevallen te voorkomen, na de dood van een zestigjarige in mei. De vrouw had toen ook de koppeling tussen de tramwagens willen beklimmen ter hoogte van het centraal station van Rabat. Ze werd op slag gedood toen de tram wegreed.

De tram is iets meer dan een jaar geleden in werking getreed in de Marokkaanse hoofdstad. Alhoewel het altijd vol is tijdens spitsuren, wordt de tram sterk bekritiseerd door de bewoners van Rabat en Salé.

Volgens de ontevredenen is de nieuwe weg-infrastructuur, waaronder de nieuwe Hassan II-brug, enkel gebouwd om de doorgang van de tram te vergemakkelijken en niet het verkeer in het algemeen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team