Zoeken

Tofik Dibi schrijft filmscenario voor Netflix

7 februari 2021 - 14:00 - Wereld

©

Het voormalige Kamerlid Tofik Dibi, is als winnaar uit de bus gekomen van de New Voices Script Contest van de streamingdienst Netflix. Er is hem gevraagd om een filmscenario te schrijven aan de hand van het idee dat hij vorig jaar heeft ingestuurd, meldt het Algemeen Dagblad.

Dibi is een van de 550 mensen die in 2020 een idee hebben ingezonden. Samen met 14 andere aspirant scenarioschrijvers is hij doorgedrongen tot de finaleronde van de wedstrijd. In juni van dit jaar worden er twee scenario’s uitverkozen die mogelijk worden omgezet in een film die door Netflix zal worden geproduceerd.

De Marokkaanse Nederlander kwam op het idee voor zijn verhaal door een e-mail die hij ontving na de publicatie van zijn boek Djinn. "Ik kwam in 2015 uit de kast met het boek Djinn en ontving eens een bizar mailtje van een vrouw die vroeg of ik een andere Marokkaanse homoseksuele man kende die nog in de kast zit. De druk in haar omgeving om met iemand in het huwelijk te treden, was groot. Haar plan was om met die persoon te trouwen, beste maatjes te worden, maar dat ze allebei vervolgens hun eigen leven konden leiden. Een soort dekmantel dus", vertelt Dibi aan het Algemeen Dagblad.

Hoewel hij niet is ingegaan op het verzoek van de vrouw, hield hij het idee in zijn achterhoofd als het perfecte verhaal voor een interessante film. Dibi is van plan om het idee hoe dan ook om te zetten in een film, in de context van de wedstrijd of op een andere manier. "Ik heb de acteurs al in mijn hoofd", zegt Dibi nog.

Bladna.nl