Zoeken

Toerist geeft twee keer meer uit in Marokko dan in Tunesië

31 juli 2022 - 11:00 - Economie

©

De gemiddelde uitgaven van een toerist in Marokko zijn veel hoger dan die van een toerist in Tunesië. Dit is het resultaat van een vergelijkende studie.

De gemiddelde uitgaven per toerist in Marokko bedragen 655 euro, 1,8 maal meer dan de geschatte uitgaven voor Tunesië, die 360 euro bedragen. Dit blijkt uit een analyse van de Tourism Satellite Account (CST), een systeem dat door het Tunesische statistiekenbureau INS wordt gebruikt, zo bericht L’Économiste Maghrébin. De analyse bestrijkt de periode 2018-2021.

Lees ook: Welke toeristen geven het meest uit in Marokko?

Toch blijkt dat de consumptie van buitenlandse bezoekers de toeristische sector in Tunesië blijft beheersen. Bezoekers uit Maghreb-landen zijn "betrokken bij de totstandkoming van de toeristische consumptie per product", aldus het rapport van het INS.

Lees ook: Ruim 3 miljoen toeristen in Marokko tot eind juni

"Het INS schat dat Tunesië op dit criterium, en ook op andere belangrijke indicatoren, dicht bij de groep van landen staat zoals Bulgarije, Roemenië, Hongarije en Polen. Vooral als het gaat om toeristische ontvangsten die een gemiddelde waarde begrenzen van 400 euro".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team