Zoeken

Marokko domineert ranglijst trendy bestemmingen in Afrika

31 mei 2022 - 09:00 - Economie

©

Drie Marokkaanse steden staan in de top 19 van trendy bestemmingen in Afrika. Dit is volgens de rangschikking van een online marktplaats voor vakantieverhuur en toeristische activiteiten.

Ter gelegenheid van The Africa Day, een wereldwijde viering van de Afrikaanse cultuur en erfgoed, maakte Airbnb de top 10 bekend van trendy bestemmingen op het Afrikaans continent in 2022. Met Agadir (3ᵉ), Taghzout (4ᵉ) en Kenitra (6ᵉ), domineert Marokko de ranglijst. Cotonou (Benin) staat op de eerste plaats, gevolgd door Kinshasa (Congo).

Lees ook: Zoveel verdient een Airbnb-eigenaar in Marokko

Salazie (Réunion-eiland) staat op de vijfde plaats, terwijl Dahab (Egypte) de 7ᵉ plaats inneemt. Daarna komen Vaal Marina en Stellenbosch (Zuid-Afrika). Hurghada (Egypte) sluit de ranglijst af.

Lees ook: Marokko, goedkopere bestemming dan Europa

"De lijst van meest populaire bestemmingen is een momentopname van waar gasten boeken en van plan zijn te reizen aan de hand van het Airbnb-platform. Het is opwindend om zo’n grote verscheidenheid aan bestemmingen in Afrika vertegenwoordigd te zien. Wij geloven dat reizen een belangrijke rol kan spelen in het bevorderen van intercultureel begrip en deze lijst is een goed voorbeeld van hoe onze gemeenschap de Afrikaanse cultuur verbindt en viert," aldus Velma Corcoran, Regionaal Manager voor Midden-Oosten en Afrika bij Airbnb.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team