Zoeken

TikTok binnenkort verboden in Marokko?

30 december 2023 - 21:00 - Marokko

©

Hanan Atrakin, parlementslid van de Partij van Authenticiteit en Moderniteit (PAM), heeft in toespraak in het parlement opgeroepen tot een verbod op TikTok en andere sociale media-apps in Marokko.

Deze oproep is ingegeven door zorgen over de veiligheid van gebruikers, met name minderjarigen. Atrakin benadrukt in een vraag aan Ghita Mezzour, minister van Digitale Transitie en Bestuurshervorming, dat vele apps gebruikers lokken met praktijken die volgens de huidige wetgeving als "crimineel" worden beschouwd. Ze dringt aan op maatregelen om gebruikers, vooral minderjarigen, te beschermen en op wettelijke sancties tegen sociale media-gebruikers die schuldig zijn bevonden aan strafbare overtredingen.

Lees ook: Marokkaanse influencer, van TikTok tot drugshandel

Atrakin wijst op de prevalentie van bedelarij, intimidatie en illegale handel op sociale netwerken, evenals het aanbieden van medische consultaties zonder vergunning. Ze benadrukt dat hoewel deze activiteiten in de echte wereld onder strikte wetgeving vallen, ze in de virtuele wereld vaak aan verantwoordelijkheid en juridische autoriteit ontsnappen. Dit zorgt voor een paradox waarbij gedragingen in de ene context als crimineel worden beschouwd, terwijl ze in een andere worden toegestaan.

Lees ook: Marokkanen willen TikTok aan banden leggen

In haar pleidooi roept het Kamerlid de Marokkaanse regering op om het voorbeeld van vele andere landen te volgen door bepaalde apps te verbieden die een negatieve impact hebben. Ze stelt voor om de toegang te reguleren, het gebruik van deze apps door minderjarigen te beperken, en de maatregelen tegen diegenen die de apps als inkomstenbron gebruiken te versterken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team