Zoeken

Marokkaans parlement debatteert over verbod TikTok

4 januari 2024 - 19:00 - Marokko

©

In het Marokkaanse parlement is een levendig debat gaande over een mogelijke verbanning van de populaire app TikTok.

Verschillende parlementsleden maken zich zorgen over de invloed van de content op het Chinese socialemediaplatform, die volgens hen potentieel schadelijk is voor de Marokkaanse jeugd.

Lees ook: TikTok binnenkort verboden in Marokko?

Hanane Atarguine, parlementslid van de Partij van Authenticiteit en Moderniteit (PAM), heeft in een schriftelijke vraag aan de minister van Digitale Transitie aangedrongen op maatregelen om minderjarigen te beschermen tegen de "ongeschikte" en "schadelijke" inhoud op sociale media. Ze wijst erop dat vele landen al stappen hebben ondernomen om bepaalde netwerken te verbieden of de toegang voor minderjarigen te beperken en benadrukt dat praktijken en gedragingen die door de wet worden bestraft, zoals bedelarij en intimidatie, vaak ongecontroleerd blijven op deze platforms.

Lees ook: Marokkanen willen TikTok aan banden leggen

Nabil Dakhch, lid van de Haraki-groep in het parlement, stelt in een vergelijkbare schriftelijke vraag aan de minister van Cultuur en Jeugd, dat het gebruik van TikTok recentelijk enorm is toegenomen, wat veel landen heeft aangezet tot actie, variërend van het legaliseren van de app tot het volledig verbieden ervan, met als doel kinderen, tieners, jongeren en burgers te beschermen. Hij benadrukt de negatieve effecten die TikTok en vergelijkbare platforms kunnen hebben op de psychische en intellectuele staat van de gebruikers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team