Zoeken

Tiener bevalt na groepsverkrachting in Marokko, familie veroordeelt lichte straffen voor daders

31 mei 2023 - 22:00 - Marokko

©

De familie van Fatima Zahra, een 15-jarige Marokkaanse tiener uit Tata die het slachtoffer is geworden van een groepsverkrachting, veroordeelt de lichte straffen van slechts één jaar gevangenisstraf die tegen de daders werden uitgesproken.

Het meisje werd verkracht door de eigenaar van een kruidenierswinkel en vier andere mannen. Na de aanval raakte ze zwanger en beviel van een baby, aldus haar oom, Abdeslam, aan Hespress. Hij uit zijn verontwaardiging over de lichte straffen die zijn opgelegd aan vier van de vijf daders van de groepsverkrachting. De vijfde verdachte is gevlucht naar Dakhla en wordt volgens hem niet door de politie gezocht.

Lees ook: Zware celstraffen voor verkrachters getatoeëerde Khadija

"Het meisje wordt geconfronteerd met allerlei beledigende opmerkingen in het dorp en op school, en ze kan niet voor de baby zorgen. Haar ouders en grootmoeder zijn ziek en kunnen haar niet helpen. Ze is gebroken", vervolgt Abdeslam.

Lees ook: Zware straffen voor verkrachting moeder en vier dochters in Rabat

De familie van de voortvluchtige verdachte zou contact hebben opgenomen met de familie van het meisje met het verzoek om haar klacht in te trekken. Het jonge slachtoffer weigerde en eist gerechtigheid. De familie van het slachtoffer zou ook geld aangeboden hebben gekregen om te voorkomen dat een DNA-test zou worden uitgevoerd om de identiteit van de vader te achterhalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team