Zoeken

Zoveel terreurcellen rolde de Marokkaanse politiedienst BCIJ op

26 december 2016 - 22:37 - Marokko

©

De oprichting van de BCIJ is voor Marokko een juiste zet gebleken. De politiedienst rolde tientallen terreurcellen op in de afgelopen twee jaar.

De Marokkaanse FBI werd in 2015 opgericht. Hetzelfde jaar rolde de dienst 21 terreurcellen op. Dit jaar waren dat er 19. In dezelfde periode werden 548 terreurverdachten gearresteerd. Dat meldt de baas van de BCIJ Abdelhak Khiame in een interview met persagentschap MAP.

Onder de arrestanten bevinden zich 71 mensen die voor Daesh hebben gevochten en naar Marokko zijn teruggekeerd. Enkel voor het jaar 2016 kwamen 39 strijders terug van Syrië en Irak en 8 van Libië.

Over de Marokkanen van Daesh vertelde Khiame dat 553 mensen bij gevechten waren omgekomen. Hij benadrukte tevens de rol van Marokko in de strijd tegen het terrorisme. Dankzij het werk van de Marokkaanse veiligheidsdiensten werden namelijk meerdere aanslagen in het buitenland verijdeld.

Marokko waarschuwde onder meer Frankrijk, Italië, Nederland, Denemarken en zelfs de Verenigde Staten over komende aanslagen. Abdelhak Khiame betreurde tevens opnieuw de weigering van Algerije om met Marokko samen te werken in de strijd tegen het terrorisme.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team