Zoeken

Leden terreurcel Tanger planden individuele aanslagen

6 oktober 2020 - 18:40 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse zaken had donderdag in een verklaring laten weten dat de BCIJ-politie een terreurcel had opgerold in Tanger. De afdeling geeft nu meer details vrij over deze antiterrorisme operatie.

Volgens het ministerie werd de cel opgerold dankzij nauwkeurige informatie van de inlichtingendienst DGST. Vier leden werden gearresteerd. Allen zijn tussen 23 en 26 jaar oud.

De terroristische organisatie werd bestuurd door Abu Hamza El Chamali. Hij werd in de wijk Al Aouama in Tanger gearresteerd. De drie andere verdachten werden in andere wijken van de stad opgepakt. El Chamali had een video opgenomen waarin hij samen met zijn volgers trouw zwoer aan de terroristische organisatie Daesh. In het filmpje zegt hij aan "alle bevelen en instructies" van Daesh te zullen gehoorzamen.

De vier verdachten waren van plan om zich bij de organisatie in Syrië of Irak aan te sluiten. Toen dat niet lukte besloten ze "individuele aanslagen" voor te bereiden. Deze zouden in meerdere steden in Marokko worden gepleegd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team