Zoeken

Tekort aan Marokkaans groente en fruit in Mauritanië

14 november 2020 - 09:40 - Wereld

©

Vanwege een tekort aan geïmporteerde groenten en fruit uit Marokko heeft de Mauritaanse regering schepen gecharterd om de markten te bevoorraden. De prijzen van deze producten zijn de afgelopen dagen sterk gestegen in Mauritanië.

De oorzaak voor het ontstaan van de tekorten is de sluiting van de grensovergang Guerguerat tussen Mauritanië en de Marokkaanse Sahara. Zowel de Marokkaanse vrachtwagenchauffeurs als de importeurs en Mauritaanse consumenten ondervinden de nadelen van deze situatie. Door de sluiting kunnen Marokkaanse vrachtwagens geen enkel West-Afrikaans land bereiken. De vrachtwagenchauffeurs en de Mauritaanse importeurs houden het Polisario-front verantwoordelijk voor dit probleem.

De regering van Mauritanië heeft besloten om de markten via de zeehaven te gaan bevoorraden. Begin deze week arriveerde de eerste lading groente en fruit in de haven van Nouakchott. "Ons land heeft een onvoorziene situatie meegemaakt maar we zijn bezig deze te boven te komen", zei de Mauritaanse minister van Handel, Naha Mint Hamdi Ould Mouknass, tijdens een bezoek aan de grote groentemarkt in Nouakchott.

"Een eerste schip geladen met containers met groenten en fruit is net aangekomen in de Friendship Port van Nouakchott. De komende dagen zullen er meer schepen volgen. We hebben ook producten die op een andere manier het land binnen zijn gekomen. De regering heeft maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat dit niet meer kan gebeuren. We zijn toegewijd aan de regelmatige levering aan onze markten", aldus de minister.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team