Zoeken

De tegenslagen van een Marokkaan in Europa

11 augustus 2021 - 12:00 - Wereld

©

Een jonge Marokkaan die van een beter leven in Europa droomde, heeft een reeks tegenslagen meegemaakt die hem uiteindelijk voor de rechtbank van Perpignan in Frankrijk bracht. Hij verblijft illegaal in Europa.

De jongeman, die een vwo-diploma heeft, vertrok met het vliegtuig naar Europa. Hij landde eerste in Turkije. Van daar vertrok hij naar Griekenland, wat het begin was van een lange en moeilijke reis. Te voet en al liftend doorkruiste hij Albanië, Montenegro en Bosnië om uiteindelijk in Slovenië te belanden. Daar vroeg hij asiel aan.

Lees ook: Mohamed maakt beste gegrilde sardines van Malaga

Nog voor hij een antwoord kreeg van de Sloveense autoriteiten besloot de jongeman naar Italië te vertrekken. Van daaruit reisde hij verder naar Spanje waar hij werk had gevonden. Omdat hij mensen kende in Frankrijk reisde hij heen en weer tussen de twee landen via de Pyreneeën. Hij werd tijdens één van deze reizen door de Franse grenspolitie gecontroleerd. Omdat hij gediplomeerd is en geen strafblad heeft, werd hij vrijgelaten met het bevel om de stad Perpignan niet te verlaten, dit in afwachting van zijn uitzetting naar Slovenië.

Lees ook: Hassan, minderjarige Marokkaanse migrant, bezorgd over toekomst

L’Indépendant bericht dat de jongeman zich niet regelmatig bij de autoriteiten meldde, waardoor een arrestatiebevel tegen hem werd uitgevaardigd. Tijdens een poging om naar Spanje terug te keren werd hij opnieuw gecontroleerd en in administratieve detentie geplaatst. Het proces-verbaal dat tijdens zijn arrestatie werd opgesteld bleek echter niet te zijn ondertekend. Ook wordt niet vermeld waarom hij door de politie werd gecontroleerd. Zijn advocaat denkt dankzij deze fouten in de procedure, zijn vrijlating te kunnen verkrijgen. Hij zou dan naar Spanje kunnen terugkeren om er de behandeling van zijn asielverzoek in Slovenië af te wachten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team