Zoeken

Marokkaan doet zelfmoordpoging tijdens aanhouding door Franse politie

3 september 2021 - 12:40 - Wereld

©

De Franse grenspolitie heeft dinsdag in het station van Perpignan een Marokkaan aangehouden die actief werd gezocht. Maar wat een eenvoudige arrestatie moest zijn, draaide bijna uit op een drama.

In een persbericht geeft de politievakbond van de Pyrénées-Orientales aan dat de verdachte een einde probeerde te maken aan zijn leven, in de lokalen van grenspolitie. Hij werd plotseling "zeer agressief", hij toonde "zijn geslachtsdeel aan vrouwelijk personeel en spuugde verschillende keren naar de politieagenten", meldt actu.fr.

Lees ook: Marokkaan in Mallorca gearresteerd na zelfmoordpoging

Met behulp van een stroomstootwapen probeerden de politieagenten de man te overmeesteren, maar hij profiteerde van het feit dat de eerste stroomstoot hem niet uitschakelde en stak zichzelf drie keer in de buik. Hij werd onmiddellijk in bedwang gehouden en behandeld door agenten van de grenspolitie van Perpignan.

Lees ook: Marokko: zwangere vrouw pleegt zelfmoord na verbroken huwelijksbelofte

"De afgelopen jaren zijn onze collega’s steeds vaker het doelwit geworden van vijandig gedrag en agressie door illegale vreemdelingen die bereid zijn alles te doen om niet te worden uitgezet of in een administratief detentiecentrum te worden geplaatst", waarschuwt de politievakbond, die zich zorgen maakt over de bagatellisering van deze gewelddaden.

Worstel jij met zelfmoordgedachten of maak jij je zorgen om iemand anders? Bel 0900-0113 of chat anoniem via www.113.nl

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team