Zoeken

Marokkaanse ambassade heeft schuld bij openbaar vervoerdienst Londen

29 augustus 2022 - 17:00 - Marokko

©

De Marokkaanse ambassade in het Verenigd Koninkrijk is één van de 128 in Londen gevestigde diplomatieke vertegenwoordigingen, die de congestieheffing niet hebben betaald. Zij zitten in het vizier van Transport for London (TfL), het lokale overheidsorgaan dat verantwoordelijk is voor het openbaar vervoer in de stad.

TfL meldt dat de uitstaande schulden van 128 in Londen gevestigde ambassades, tot eind juni 142 miljoen pond bereikten, tegen 136 miljoen pond eind september 2021.

Lees ook: Marokkaanse snelwegbedrijf ADM: 40 miljard dirham schulden

Met een uitstaande schuld van 14,6 miljoen pond aan het einde van juni, zijn de Verenigde Staten de meest flagrante wanbetaler. Marokko staat op plaats 47 met een schuld van 640.590 pond. De oostelijke buur, Algerije, staat op plaats 19 met 2,1 miljoen pond. Frankrijk neemt plaats 15 in, met 2,5 miljoen pond.

Lees ook: Casablanca heeft schuld van 300 miljoen dirham bij werknemers

"Wij zijn er duidelijk over dat de congestieheffing een vergoeding is voor een dienst en geen belasting. Dat betekent dat buitenlandse diplomaten niet vrijgesteld zijn van het betalen ervan. [...] We blijven alle openstaande congestieheffingen innen en de bijbehorende boetes uitschrijven," vertelde Paul Cowperthwaite, Directeur Heffingen bij TfL, aan IanVisists. TfL is van plan de lijst om de zes maanden bij te werken.

Bladna.nl