Zoeken

Tanger zoekt exploitant voor kabelbaan

18 november 2022 - 09:00 - Economie

©

Tanger heeft een aanbesteding uitgegeven om een exploitant te vinden voor zijn kabelbaanproject. Dit project maakt deel uit van het havenherontwikkelingsproject van de stad. Het project wordt ook uitgevoerd in het kader van duurzame ontwikkeling (groene mobiliteit) en de revitalisering van de stad voor het toerisme.

De gemeenteraad van Tanger wenst met deze aanbesteding, via het Agentschap voor de herinrichting van het havengebied van de stad Tanger (SAPT), een aannemer te selecteren die over de technische, menselijke en financiële deskundigheid en capaciteiten beschikt om een kabeltransportsysteem en alle onderdelen daarvan te financieren, te ontwerpen, te bouwen, te exploiteren en te onderhouden.

Lees ook: Tanger zal nog moeten wachten op kabelbaan

Het kabelbaanproject zal worden uitgevoerd in twee fasen, waarvan de ene verplicht is en de andere facultatief. De eerste fase omvat de aanleg van de eerste twee secties, waarvan de eerste het station van Borj Naâm (bij de Kasbah) zal verbinden met het station van de Ferry (bij de haven van Tanger Ville). Het tweede deel zal het station van de Ferry verbinden met het station van Plaisance (jachthaven). De tweede fase omvat de aanleg van het derde deel, dat het station Plaisance zal verbinden met het station Place Faro (Sour Al Maâgazine).

Lees ook: Kabelbaan Tanger zorgt voor verdeeldheid

Driss Benabad, technisch directeur van SAPT, stelt dat een bedrag van 240 miljoen dirham nodig is voor de eerste fase van het kabelbaanproject.

Bladna.nl