Zoeken

Groen licht voor kabelbaan Tanger

30 december 2022 - 19:00 - Marokko

©

Bij de lancering van een aanbesteding door de Ontwikkelingsmaatschappij voor het havengebied van Tanger (SAPT), is het project voor de kabelbaan in de stad gepresenteerd.

Het kabelbaan-project van Tanger is aan de hand van openbaar gemaakte architectuurplannen gepresenteerd tijdens de lancering van de aanbesteding. Het omvat de bouw van vier stations, in plaats van de oorspronkelijk geplande drie. De kabelbaan wordt 2 kilometer lang en moet het station Borj Naâm (gelegen bij de Kasbah) verbinden met het Faro-plein in de oude medina via de haven van Tanger. Vervolgens gaat het traject naar de jachthaven in de stad, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Tanger zoekt exploitant voor kabelbaan

De kabelbaan heeft een capaciteit van 2000 passagiers per uur en moet eind 2024 in gebruik worden genomen. Het project maakt deel uit van de plannen voor de duurzame ontwikkeling van de haven en de toeristische animatie in de stad. Er is een budget nodig van 300 miljoen dirham.

Lees ook: Kabelbaan Agadir ingehuldigd

De lancering van de aanbesteding door de Ontwikkelingsmaatschappij voor het havengebied van Tanger, maakt de weg vrij voor de aanwijzing van een exploitant die over de technische, menselijke en financiële vaardigheden en capaciteiten beschikt, om een kabelbaan en alle onderdelen daarvan te financieren, te ontwerpen, te bouwen, te exploiteren en te onderhouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team