Zoeken

Kabelbaanproject Tanger boekt vooruitgang

14 maart 2023 - 21:30 - Marokko

©

Het kabelbaanproject in Tanger maakt deel uit van de herstructurering van het havengebied, maar ook van een duurzame ontwikkelingsaanpak en van het aanbod voor toeristische animatie in de stad. De voltooiing van de eerste fase wordt verwacht in 2024.

Tanger werkt hard aan zijn nieuwe kabelbaan. Vice-voorzitter Issam El Ghachi van het gemeentebestuur van de stad, belast met het vastgoedbeheer, kondigde aan dat de opening van de internationale aanbesteding voor het gedelegeerd beheer van het openbaar vervoer via de kabelbaan, plaats zal vinden op 16 juni, meldt Al Ahdath Al Maghribia.

Lees ook: Groen licht voor kabelbaan Tanger

Het kabelbaanproject in Tanger omvat de bouw van vier stations, in plaats van de oorspronkelijk geplande drie. Met een capaciteit van 2000 passagiers per uur moet de kabelbaan 2 kilometer lang worden. Het traject zal het station Borj Naâm, vlakbij de Kasbah, verbinden met het Faro-plein in de oude medina, via de haven van Tanger en de marina.

Lees ook: Tanger zoekt exploitant voor kabelbaan

Met een budget van 240 miljoen dirham is de eerste fase van het project gericht op de aanleg van de eerste twee secties, elk 1,3 kilometer lang. De voltooiing ervan is gepland voor 2024. Het tweede deel van het project bestrijkt de resterende 700 meter. Het moet het traject van de kabelbaan verlengen tot aan de jachthaven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team