Zoeken

Honderden Syrische vluchtelingen wachten bij grens Marokko en Algerije

2 mei 2017 - 17:20 - Gemeenschap

©

Honderden Syrische vluchtelingen zouden op dit moment bij de grens tussen Marokko en Algerije kamperen. Allen wachten op een kans om het Koninkrijk binnen te komen.

Minister Abdelkrim Benatiq van immigratie verklaarde dat tijdens een meeting met meerdere NGO’s. De bewindsman riep Algerije op om haar verantwoordelijkheid te nemen en « geen voordeel te trekken uit de moeilijke situatie van Syrische vluchtelingen om problemen aan de grenzen te creëren ».

Volgens Benatiq zouden ongeveer 12.000 Syriërs illegaal in Algerije verblijven, wat « Marokko blootstelt aan een ongecontroleerde immigratiestroom ».

Marokko heeft reeds 5000 verblijfsvergunningen aan Syrische vluchtelingen toegekend. Het land heeft daarmee « zijn deel van het contract vervuld ». Benatiq roept Algerije op om hetzelfde te doen.

De Marokkaanse autoriteiten hadden een tiental dagen geleden Algerije ervan beschuldigd Syrische vluchtelingen illegaal de grens naar Marokko over te helpen. Algiers had de beschuldigingen van de tafel geveegd waarop Marokko een video had gepubliceerd waarin te zien was hoe het Algerijns leger Syrische vluchtelingen naar de grensstrook vervoerde om ze naar Marokko uit te zetten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team