Zoeken

VN bespreekt verdwijning Marokkanen in Algerije

15 mei 2017 - 17:15 - Gemeenschap

©

De VN-werkgroep inzake gedwongen of onvrijwillige verdwijningen (WGEID) heeft vorige week de verdwijning onderzocht van drie Marokkanen tijdens de uitzetting van honderdduizenden Marokkanen door Algerije in 1975.

De voorzitter van de Marokkaanse mensenrechtenorganisatie OMDH, Boubker Largo, verklaarde aan persagentschap MAP dat de dossiers in parallel werden behandeld met het onderzoek naar de situatie in Algerije door de VN-Mensenrechtenraad

Hasna, 12 jaar op het moment van de uitzettingen, bevond zich op 14 november 1975 in Algerije nabij de grens met Marokko met haar ouders en tweelingbroer toen ze verdween.

Omar Z. werd in 1929 in Algerije geboren. Hij werd gearresteerd en in de gevangenis van Sidi Bel Abbes opgesloten. Zijn familie heeft nooit meer iets van hem vernomen.

Over het derde dossier wordt niets vermeld. De OMDH en meerdere andere NGO’s eisen een vergoeding voor de familie’s van de verdwenen slachtoffers maar ook voor de mensen die op brutale wijze door Algerije werden uitgezet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team