Zoeken

Marokko weigert Syrische vluchtelingen uit Algerije te legaliseren

7 mei 2017 - 16:00 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben besloten om geen verblijfsvergunning toe te kennen aan Syrische vluchtelingen die via Algerije illegaal de grens naar Marokko zijn overgestoken.

Minister Abdekrim Benatiq van Immigratie verklaarde aan persagentschap AFP dat deze vluchtelingen heel Algerije hebben doorkruist zonder te worden aangehouden. Algerije is als gevolg verantwoordelijke voor hen.

“De grenzen met Algerije zijn gesloten. Als we mensen aanmoedigen om gesloten grenzen over te steken dan wordt de situatie oncontroleerbaar en zal het voor beide landen een bedreiging vormen”, vervolgde Benatiq.

Volgens de bewindsman zullen de Marokkaanse autoriteiten “nooit aanvaarden dat mensen via gesloten grenzen aankomen”. Hij belooft wel dat de meest gevoelige gevallen of gezinsherenigingen wel zullen worden behandeld als de vluchtelingen de nodige stappen ondernemen via de ambassades en consulaten van Marokko in Tunesië en Turkije.

Marokko beschuldigd Algerije er al enkele weken van illegaal Syrische vluchtelingen de grens naar het koninkrijk over te helpen, wat Algerije ontkent. Een video van Algerijnse soldaten die vluchtelingen de gesloten grens over helpen steken werd daarop massaal gedeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team