Zoeken

Marokkanen willen streng onderzoek naar dood jonge vrouw na voetbalwedstrijd

3 mei 2023 - 22:00 - Sport

©

Een vrouwelijke supporter is tijdens rellen na een voetbalwedstrijd van het CAF Champions League in Casablanca overleden, wat tot woede heeft geleid onder Marokkanen die oproepen tot een diepgaand onderzoek.

Raja Casablanca speelde afgelopen weekend gelijk (0-0) in de kwartfinales van de Afrikaanse Champions League tegen het Egyptische Al Ahly in Casablanca, wat de uitschakeling van de Marokkaanse club betekende. Deze uitschakeling werd gevolgd door enkele incidenten waarbij een jonge vrouw om het leven kwam.

Lees ook: Marokko: arrestaties na dood supporter in Salé

Volgens een officiële bron stierf de jonge vrouw na "onwel te zijn geworden in het stadion". Er loopt een gerechtelijk onderzoek om "de omstandigheden van het incident te bepalen". Maar sommige Marokkanen vinden dit niet voldoende en eisen een diepgaand onderzoek.

Lees ook: Marokko: speler Wydad door supporters neergestoken

Mohamed El Ghalloussi, voorzitter van het "Nationaal orgaan voor de bescherming van openbare goederen in Marokko", riep op tot "een diepgaand onderzoek, niet alleen naar de omstandigheden van het overlijden van de jonge vrouw, maar ook naar de directe en indirecte redenen die hebben bijgedragen aan de chaos rond het stadion". Op social media wijzen sommige supporters op de slechte organisatie van de wedstrijd in een overvol stadion. De rust keerde terug na tussenkomst van de politie. Volgens getuigen vonden er vervolgens incidenten plaats in de omliggende straten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team