Zoeken

Superprof uit Al Hoceima zorgt opnieuw voor bewondering

28 januari 2019 - 11:20 - Gemeenschap

©

Hicham El Faquih is terug. De superprof uit Al Hoceima heeft opnieuw een mooie actie opgezet om leerlingen in de regio te helpen.

De 33-jarige leerkracht laat via Facebook weten elektrische kachels te hebben gekocht om klaslokalen in de regio van Al Hoceima te verwarmen tijdens de koude wintermaanden. De aankoop van de kachels werd mogelijk gemaakt dankzij een donatie van een vrouw. Met het bedrag die ze doneerde werden acht elektrische kachels gekocht.

Hicham El Faquih had in september vorig jaar de Wissam Al Istihqaq Al Watani van Koning Mohammed VI gekregen. De dertiger werkt sinds 2017 als leerkracht in een kleine school in douar Ait Amer. Sinds zijn aankomst doet hij er alles aan om de leefomstandigheden van zijn leerlingen te verbeteren.

Hij financierde onder meer de aanleg van een waterput nabij de school zodat zijn leerlingen steeds drinkwater zouden hebben. De put wordt nu ook door de bewoners van het dorpje gebruikt.

In de klas schilderde hij de muren en renoveerde hij de banken en stoelen. Hij gaf ook, dankzij donaties uit Marokko en uit het buitenland, tandenborstels, tandpasta en ander hygiënische producten aan zijn leerlingen met wie hij regelmatig uitstappen en feestjes organiseert.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team