Zoeken

Succesverhaal: Sara Ben Hmido, van vmbo tot PhD

9 december 2023 - 14:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Sara Ben Hmido, een 20-jarige MD/PhD-student aan de Faculteit Geneeskunde VU Amsterdam en onderzoeker bij Amsterdam UMC, belichaamt doorzettingsvermogen en ambitie. Haar levensmotto, "Met genoeg wilskracht breken alle barrières", werd bevestigd toen ze in oktober haar bachelordiploma Geneeskunde ontving, samen met meer dan 300 andere studenten.

Sara’s academische reis is opmerkelijk. Ze begon op het vmbo, een niet-traditioneel pad voor aspirant-artsen. Ze reflecteert positief op haar unieke traject van vmbo-t naar PhD. "Het heeft me getoond dat de reis soms even belangrijk is als de bestemming, en dat uitdagingen en tegenslagen kansen bieden voor groei en zelfontdekking," zegt ze in een gesprek met de website van de Vrije Universiteit Amsterdam

Lees ook: Hajir, van caissière tot hoogste baas bij Action

Ondanks stereotypen en scepticisme van sommigen, hield Ben Hmido vast aan haar dromen. Ze herinnert zich hoe sommige leraren twijfelden aan haar potentieel, terwijl anderen, zoals haar mentor, haar juist aanmoedigden en in haar toekomst geloofden. Deze steun was cruciaal in haar weg naar succes.

Haar ambitie leidde haar tot deelname aan het MD/PhD-traject van de VU. Hier werkt ze mee aan een grensverleggend onderzoek, waarbij machine learning geïntegreerd wordt in de heelkunde. Ondanks de druk van de leeftijdskloof en hoge persoonlijke standaarden, ziet Sara haar jeugd als een waardevolle bijdrage aan het onderzoek en de medische wetenschap.

Lees ook: Youssef Badr: van marktverkoper tot rechter

Sara benadrukt het belang van programma’s zoals het MD/PhD-programma van de VU, die jong talent kansen bieden en een brug slaan tussen de klinische praktijk en innovatief onderzoek. Ze gelooft dat dergelijke initiatieven de gezondheidszorg ten goede komen en de hele gemeenschap verrijken.

Bladna.nl