Zoeken

Influencer Armani krijgt hulp van Nederland na blind date-schandaal in Marokko

20 april 2024 - 11:00 - Wereld

©

De Rotterdamse influencer Armani L’Goumani zit vast in Marokko door haar omstreden deelname aan een online datingshow op YouTube. Haar kledingkeuze leidde tot grote ophef in Marokko. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken biedt haar bijstand.

Armani L’Goumani, die in Nederland is opgegroeid maar ook de Marokkaanse nationaliteit heeft, deed mee aan het programma "Blind Date by Outfit" op YouTube. In de video kiest ze haar date op basis van hun kleding. Haar keuze voor een kort rokje en de afwijzing van een kandidaat die geen hond had, vielen in het verkeerde keelgat bij veel Marokkaanse kijkers.

Lees ook: Ophef om video van blind dating in Marokko

De video leidde tot een storm van kritiek op sociale media, met beschuldigingen dat Armani L’Goumani zich ongepast kleedde en de Marokkaanse cultuur niet respecteerde. Het Marokkaanse ministerie van Justitie heeft een onderzoek ingesteld naar de video om te beoordelen of er sprake is van aanzetting tot prostitutie.

Armani L’Goumani heeft zich in een TikTok-video verontschuldigd voor de ophef. Ze zei dat ze niet had verwacht dat haar kledingkeuze Marokkanen zou beledigen, omdat ze in Nederland is opgegroeid waar dergelijke kledingkeuzes normaal zijn. Ze benadrukte ook dat ze onder haar rokje een short droeg.

Lees ook: Rotterdamse influencer Armani vast in Marokko na omstreden blind dating

Ondanks haar verontschuldigingen mag de influencer Marokko voorlopig niet verlaten. Ze zit niet in de gevangenis, maar verblijft in een appartement en meldt zich regelmatig bij de politie. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken is in contact met de Marokkaanse autoriteiten en biedt Armani L’Goumani consulaire bijstand.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team