Zoeken

Fransen komen met "halal strip" over profeet Mohammed

31 december 2012 - 18:58 - Wereld

©

Een "halal stripboek" over het leven van de Profeet Mohammed komt op woensdag 2 januari uit in Frankrijk. Het stripboek is het werk van Charlie Hebdo, Franse magazine die met spotprenten van de profeet, voor hevige protesten zorgde in september.

Het strip is een compilatie van teksten van moslimschrijvers over het leven van de profeet Mohammed. Dat zegt Charb, redacteur van het weekblad. Volgens hem worden de teksten gewoon in beeld gezet, zoals wordt gedaan voor Jezus.

Zineb El Rhazoui, Marokkaanse co-auteur en journaliste bij Charlie Hebdo, legt in een voorwoord uit dat "het geen karikatuur of satire is, maar een gedetailleerd biografisch verslag".

Charlie Hebdo had in september spotprenten van de profeet gepubliceerd om haar kas te spekken. Zineb el Rhazoui had toen geoordeeld dat ook spotprenten van de Paus en Jezus waren gepubliceerd en dat de profeet Mohammed geen uitzondering was.

In 2011 waren de lokalen van het magazine in brand gestoken, na de publicatie van een speciale uitgave "Charia hebdo", met op de voorpagina een karikatuur van de profeet Mohammed als redacteur.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team