Zoeken

Charlie Hebdo: Marokko verbiedt kranten met spotprenten Profeet

11 januari 2015 - 13:40 - Marokko

©

Buitenlandse kranten die cartoons van de Profeet Mohammed willen publiceren, zullen in Marokko worden verboden. Dat laat minister Mustapha El Khalfi van Communicatie weten.

"De publicatie van cartoons van de Profeet Mohammed", als eerbetoon aan de slachtoffers van Charlie Hebdo, "heeft niets te maken met vrijheid van meningsuiting" en moedigen enkel aan tot haat tegen de Islam en de Moslims.

"Spotprenten van de profeet Mohammed opnieuw publiceren is met vuur spelen", volgens Noureddine Miftah, voorzitter van de Marokkaanse bond van krantenuitgevers. Volgens hem moet men zich nu "verenigen om het terrorisme te bestrijden."

Marokkaanse journalisten vertelden aan Bladna.nl dat ze het eens waren met Noureddine Miftah. Spotprenten van de Profeet herpubliceren is een pure dwaasheid en staat in strijd met alle hemelse religies.

Artikel 29 van de Marokkaanse perswet geeft het recht aan het ministerie van Communicatie om de invoer van publicaties te verbieden die beledigend zijn voor de "islamitische religie, de monarchie, de territoriale integriteit van Marokko, de Koning of de openbare orde".

Bladna.nl