Zoeken

Marokko verbiedt kranten met beelden profeet

27 september 2012 - 16:09 - Marokko

©

In september werden zeven Europese kranten en tijdschriften verboden in Marokko voor het publiceren van de Charlie-Hebdo-spotprenten van de profeet Mohammed.

De Franse dagbladen "L’Humanité", "Aujourd’hui La France", "Libération", "Mariane" en "Le Figaro", alsook de Spaanse "El Pais" en de Duitse "Der Spiegel", werden allen in een week tijd verboden in Marokko.

Communicatieminister Mustapha El Khalfi heeft ongetwijfeld het record verbroken van gecensureerde tijdschriften in Marokko, maar zijn besluit werd ditmaal positief verwelkomd door de Marokkanen, die het niet aannemen dat men spot met de Profeet Mohammed.

De cartoons gepubliceerd door Charlie Hebdo zouden een strikt commercieel doel hebben daar het dagblad bijna failliet is. Een succesvolle zet daar er op de eerste dag al 75.000 exemplaren werden verkocht.

In een interview met Slate-Afrique zegt Zineb el Rhazoui, journaliste bij Charlie Hebdo, het volgende: "Het is de redactionele lijn van Charlie Hebdo. Het heeft karikaturen gepubliceerd van de Paus, Jezus of nog Nicolas Sarkozy. Ik zie niet in waarom Mohammed een uitzondering zou zijn".

Op initiatief van ISESCO, gaan meerdere moslimorganisaties in de toekomst beroep doen op internationale gerechtshoven, tegen een ieder die aanzet tot haat en racisme tegen de Islam en Moslims, of de heilige symbolen van de Islam schenden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team